Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Vijf jaar later: foute verkeersborden richting Walibi Holland nog steeds niet aangepast

28-01-2016, 07.00 uur

Vijf jaar nadat de naam van Walibi World werd gewijzigd in Walibi Holland, zijn de verkeersborden richting het pretpark nog steeds niet aangepast. Op de bewegwijzering in de polder staat nog altijd 'Walibi World'. Die naam wordt officieel al sinds 2011 niet meer gebruikt.

Een woordvoerster van Walibi vertelde anderhalf jaar geleden al dat er plannen waren om de borden te vernieuwen. Toch is dat er tot op heden niet van gekomen. De verkeerde borden zorgen geregeld voor verwarring. Veel onwetende bezoekers gebruiken op social media per ongeluk de oude naam.

De Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd), in Nederland verantwoordelijk voor de verkeersborden, komt normaal gesproken pas in actie bij toeristische attracties met 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Walibi trekt jaarlijks minder dan 1 miljoen gasten.

Wel kan de overheid zelf besluiten om de borden te vervangen. Walibi moet daarvoor een verzoek indienen bij de wegbeheerder, in dit geval de provincie Flevoland. "Dat wordt meestal gedaan als er toch al onderhoud aan de weg is gepland, zodat er geen onnodige verkeershinder ontstaat", zegt een voorlichtster van de NBd.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be