Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Wat is er veranderd bij De Vliegende Hollander in de Efteling?

31-01-2016, 18.04 uur

De Efteling heeft De Vliegende Hollander deze winter flink onder handen genomen. Tweeënhalve maand lang was de waterachtbaan dicht voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Morgen, als de Winter Efteling officieel voorbij is, gaat de attractie weer open.

Tijdens de werkzaamheden was er met name aandacht voor de motoren, wielen, kettingen, leidingen en boten. "Onderdelen zijn waar nodig gerepareerd of vervangen", vertelt een woordvoerster aan Looopings. Ook de showtechniek is uitvoerig gecheckt. "Denk aan het aanpassen of verbeteren van licht en geluid."

De voorlichtster spreekt over "een flinke klus, die elk jaar terugkomt". Het afgelopen najaar werd De Vliegende Hollander nog geteisterd door een hoop technische problemen. In drie maanden tijd ging de attractie 42 keer kapot. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de baan ook 's winters operationeel zou blijven. Dat idee werd al snel na de opening in 2007 overboord gegooid.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be