Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand onthult trein van nieuwe lanceerachtbaan Taron: 'Uniek en zeer comfortabel'

22-01-2016, 15.15 uur

Vol trots presenteert Phantasialand vandaag de karretjes van de nieuwe lanceerachtbaan Taron. Het treintype werd speciaal voor het Duitse pretpark ontwikkeld door attractiebouwer Intamin. Volgens de projectleiding gaat het om "heel bijzondere, unieke en zeer comfortabele treinen".

Opvallend is dat de multi-launch-coaster geen schouderbeugels maar heupbeugels krijgt. "Dankzij het open ontwerp voelen passagiers zich tijdens een ritje helemaal vrij", zegt manager Sebastian Jonas. Zo zouden de voeten van de inzittenden los boven de grond bungelen. "En dat geeft een extra kick."

Niet alleen de zithouding moest perfect zijn: ook aan het uiterlijk van de treinen is veel aandacht besteed. "We hebben gekozen voor een eigenzinnige look met materialen die bestand zijn tegen dagelijks gebruik, zoals roestvrij staal."

Het is nu wachten op beelden van de eerste testritjes van Taron. De spectaculaire rollercoaster krijgt meerdere lanceringen, met een topsnelheid van ten minste 100 kilometer per uur. Een openingsdatum is nog niet bekendgemaakt.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be