Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

De laatste loodjes: nieuwe waterachtbaan Pulsar in Walibi Belgium nadert voltooiing

21-01-2016, 15.55 uur

De constructie van de nieuwe waterachtbaan Pulsar in Walibi Belgium is zo goed als af. Eind deze week moet de 45 meter hoge baan helemaal in elkaar zitten. Ook de ruwbouw van het station is al voltooid. Dat blijkt uit actuele bouwfoto's van Looopings.

"Het zeer koude weer maakt het millimeterwerk wat moeilijker", legt scheidend woordvoerster Aleksandra Vidanovski uit. "Maar het zijn hoe dan ook de laatste dagen voor de bouwer." De baan van fabrikant Mack Rides wordt in elkaar gezet door het Vlaamse staalbedrijf CSM. Het Nederlandse decoratiebedrijf Jora Vision gaat het station aankleden.

De 'power splash' van 8,5 miljoen euro bestaat uit voor- en achterwaartse lanceringen door het water, met een topsnelheid van 100 kilometer per uur. Een ritje gaat zeventig seconden duren. Walibi Belgium denkt dat Pulsar in mei in gebruik genomen kan worden.









Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be