Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Plan voor nieuwe attractie in Groningen: kabelbaan boven de stad

22-01-2016, 00.38 uur

Openbaar vervoer en een toeristische attractie in één. Er zijn serieuze plannen om in Groningen een uitgestrekte kabelbaan aan te leggen onder de noemer 'Flyover Groningen'. Er hangt wel een flink prijskaartje aan. Voor de bouw is 60 miljoen euro nodig.

Daarvoor moet aangeklopt worden bij private investeerders, want de gemeente is niet van plan geld in het project te steken. Men zou al een potentiële partij op het oog hebben. Kabelbaanbouwers zijn ook al komen kijken in Groningen.

De initiatiefnemers willen een gondellift laten bouwen van voetbalstadion Euroborg via de IKEA naar het stadscentrum. "Met een flyover krijgt de stad er een eersteklas toeristische trekpleister bij", zeggen zij. Bewoners hoeven zich naar verluidt geen zorgen te maken. "Van inkijk zal nauwelijks sprake zijn."

Het idee stamt al uit 2005, toen de eerste plannen aan het licht kwamen. Die werden in 2007 weer afgeschoten, onder het mom: "Leuk voor de Efteling, maar niets voor Groningen." Nu steekt het idee opnieuw de kop op.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be