Nieuws

Plan voor nieuwe attractie in Groningen: kabelbaan boven de stad

22-01-2016, 00:38 uur | Reacties

Openbaar vervoer en een toeristische attractie in één. Er zijn serieuze plannen om in Groningen een uitgestrekte kabelbaan aan te leggen onder de noemer 'Flyover Groningen'. Er hangt wel een flink prijskaartje aan. Voor de bouw is 60 miljoen euro nodig.

Daarvoor moet aangeklopt worden bij private investeerders, want de gemeente is niet van plan geld in het project te steken. Men zou al een potentiële partij op het oog hebben. Kabelbaanbouwers zijn ook al komen kijken in Groningen.


ZIE OOK: Groen licht voor veertig meter hoog reuzenrad op Pier in Scheveningen

De initiatiefnemers willen een gondellift laten bouwen van voetbalstadion Euroborg via de IKEA naar het stadscentrum. "Met een flyover krijgt de stad er een eersteklas toeristische trekpleister bij", zeggen zij. Bewoners hoeven zich naar verluidt geen zorgen te maken. "Van inkijk zal nauwelijks sprake zijn."

Het idee stamt al uit 2005, toen de eerste plannen aan het licht kwamen. Die werden in 2007 weer afgeschoten, onder het mom: "Leuk voor de Efteling, maar niets voor Groningen." Nu steekt het idee opnieuw de kop op.

ZIE OOK: Plan voor langste rodelbaan van Nederland in Groningen

Reacties