Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WitchWorld Almere

'Bedenker van nieuw pretpark WitchWorld Almere trekt zich terug'

19-01-2016, 16.42 uur

De bedenker van het nieuwe pretpark WitchWorld in Almere heeft even tijd voor zichzelf nodig. Initiatiefnemer Ton Theunis zondert zich de komende maanden af in Zweden. Hij werkt daar in alle rust aan een boek over het verhaal achter het park, zo weet Omroep Flevoland.

Dat boek gaat over een jonkvrouw die bevriend raakt met een klein mannetje met puntoren. De legende over ridders en trollen speelt zich ongeveer duizend jaar na Christus af. Theunis (56) heeft meerdere misdaadboeken op zijn naam staan. Eerder vervulde hij verschillende functies als ambtenaar voor het ministerie van Justitie.

WitchWorld is al jaren op zoek naar financiers die de bouw van het park willen bekostigen. Er is een slordige 90 miljoen euro nodig. Tot nu toe loopt het nog niet storm. "Er is veel belangstelling, maar er is nog geen euro binnen", zei Theunis in november. Hij rekent op minstens 750.000 bezoekers in het beoogde openingsjaar 2019.

Meer WitchWorld Almere
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be