Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Gelaarsde Kat krijgt eigen musical in de Efteling

19-01-2016, 06.58 uur

De Efteling zet de Gelaarsde Kat in de schijnwerpers. Het beroemde sprookjesfiguur gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe musical in het Efteling Theater. Dat kan Looopings als eerste melden op basis van bronnen binnen het pretpark.

Het sprookje van De Gelaarsde Kat stamt uit de eerste helft van de zestiende eeuw. Het verhaal gaat over een molenaar die aan zijn drie zoons een molen, een ezel en een kat nalaat. De zoon met de kat is in eerste instantie teleurgesteld, totdat het dier intelligent en inventief blijkt te zijn.

Waarschijnlijk zullen veel Nederlanders het beest kennen als 'Puss in Boots' uit de animatiefilms van Shrek. De kat kwam ook voorbij in de Wonderlijke Efteling Show, die van 2002 tot 2004 te zien was in het Efteling Theater. Opvallend genoeg ontbreekt de vertelling nog in het Sprookjesbos.

Wel kunnen Efteling-bezoekers de Gelaarsde Kat sinds 1999 vinden in het Sprookjesstation, waar de Stoomtrein langsrijdt. Daar staat hij samen met een groepje andere verdwaalde sprookjesfiguren op de trein te wachten. Verder bevindt zich tegenover de Stoomcarrousel een klein horecapunt dat 'In de Gelaarsde Kat' heet.

De nieuwe musical gaat in september 2016 in première. Huiscomponist René Merkelbach verzorgt de muziek en Allard Blom verzint de script- en liedteksten. De regie is in handen van debutant Mark van Haasteren. Voor voorstellingen in het Efteling Theater moet tegenwoordig apart betaald worden. Tot eind maart draait de musical Pinokkio nog.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be