Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand zegt blikvanger vaarwel: simulator Race for Atlantis gesloten

18-01-2016, 18.21 uur

Phantasialand is niet alleen druk bezig met het bouwen van nieuwe attracties: soms moet een oudgediende het veld ruimen. Simulator Race for Atlantis wordt binnen afzienbare tijd gesloopt. Gisteren was de 22 jaar oude attractie voor de allerlaatste keer open, melden ingewijden.

De ride opende in 1994 onder de naam Galaxy, toen nog met een ruimtefilm ('Asteroid Adventure') die speciaal voor het Duitse pretpark was gemaakt. In 2006 introduceerde Phantasialand de huidige film over de verzonken stad en zeegod Neptunus.

Hoewel de omgeving van Race for Atlantis in de loop der jaren meermaals ingrijpend veranderde, is het opvallende futuristische uiterlijk van de filmkoepel nooit gewijzigd. De enorme goudkleurige bol is in bijna het hele park goed te zien. Daarin bevinden zich twee filmwanden van elk 1452 vierkante meter. De zestien simulatoren werden geleverd door het Duitse bedrijf Simtec Systems. Daarvan waren er de laatste jaren nog maar vier in gebruik.

Phantasialand is al een tijdje bezig met een grootscheepse vernieuwingsoperatie, waarbij versleten attracties worden vervangen door gloednieuwe dingen. De afgelopen jaren moesten twee oude waterbanen en een cowboystadje wijken voor de Mexicaanse waterbaan Chiapas, lanceerachtbaan Taron en boomerangachtbaan Raik.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be