Phantasialand

Phantasialand zegt blikvanger vaarwel: simulator Race for Atlantis gesloten

18-01-2016, 18.21 uur | Reacties

Phantasialand is niet alleen druk bezig met het bouwen van nieuwe attracties: soms moet een oudgediende het veld ruimen. Simulator Race for Atlantis wordt binnen afzienbare tijd gesloopt. Gisteren was de 22 jaar oude attractie voor de allerlaatste keer open, melden ingewijden.

De ride opende in 1994 onder de naam Galaxy, toen nog met een ruimtefilm ('Asteroid Adventure') die speciaal voor het Duitse pretpark was gemaakt. In 2006 introduceerde Phantasialand de huidige film over de verzonken stad en zeegod Neptunus.


ZIE OOK: Phantasialand legt bom onder cowboystad

Hoewel de omgeving van Race for Atlantis in de loop der jaren meermaals ingrijpend veranderde, is het opvallende futuristische uiterlijk van de filmkoepel nooit gewijzigd. De enorme goudkleurige bol is in bijna het hele park goed te zien. Daarin bevinden zich twee filmwanden van elk 1452 vierkante meter. De zestien simulatoren werden geleverd door het Duitse bedrijf Simtec Systems. Daarvan waren er de laatste jaren nog maar vier in gebruik.

Phantasialand is al een tijdje bezig met een grootscheepse vernieuwingsoperatie, waarbij versleten attracties worden vervangen door gloednieuwe dingen. De afgelopen jaren moesten twee oude waterbanen en een cowboystadje wijken voor de Mexicaanse waterbaan Chiapas, lanceerachtbaan Taron en boomerangachtbaan Raik.

ZIE OOK: Gaat Phantasialand deze winter een attractie slopen?

Reacties