Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling sloopt 'bron van alle sprookjes'

19-01-2016, 23.18 uur

Een opvallende fontein in het hart van de Efteling wordt weggehaald. Vanwege de bouw van de nieuwe attractie Symbolica moet een grote rotspartij met geisers op de Brink verdwijnen. Van de Levensbron, die door de Efteling zelf eerder de 'bron van alle sprookjes' werd genoemd, is inmiddels bijna niets meer over.

Dat is te zien op foto's van twitteraar Timo Hortensius. Het is niet duidelijk of de fontein terugkeert als de bouw van Symbolica voltooid is. In de oorspronkelijke plannen voor de attractie, gepresenteerd in 2010, was de bron nog wel ingetekend.

Niet alleen de fontein wijkt voor de bouw van de darkride. Afgelopen week werd al duidelijk dat ook een groot bloemperk in de vorm van het Efteling-logo het veld moet ruimen.

De Levensbron, ook wel Bron der Fantasie genoemd, werd aangelegd in 2000. Een ontwerper noemde het tafereel ooit "de verbinding tussen diepe spelonken van de aarde en het oppervlak". Het zou het centrum van de Wereld van de Efteling moeten voorstellen.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be