Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Grand Est

Weer nieuwe eigenaar voor Frans pretpark Walygator Parc, Plopsa had interesse

16-01-2016, 14.51 uur | Reacties

De rust is nog steeds niet wedergekeerd in Walygator Parc. Het Franse pretpark verandert voor de zesde keer van eigenaar. Een investeringsmaatschappij heeft Walygator overgenomen. Naar verluidt gaat het om de Spaanse parkengroep Aspro, bekend van het Dolfinarium in Harderwijk.

De verkoopprijs is niet bekend. Het nieuws wordt maandag pas officieel naar buiten gebracht. Vandaag lekte het bericht uit via een regionale nieuwssite. Opvallend is dat ook Plopsa interesse had in de overname. Bijna was het attractiepark in Maizières-Lès-Metz dus omgevormd tot het eerste Plopsaland van Frankrijk.

Walygator Parc kent een zeer bewogen geschiedenis. Na de opening in 1989 was het park achtereenvolgens in handen van de Walibi Group (1990), Six Flags (1998), Star Parks (2004) en twee kermisexploitanten (2006). Er kwamen twee faillissementen aan te pas. Ook de naam veranderde meermaals. Eerder heette het park Big Bang Schtroumpf, Walibi Schtroumpf en Walibi Lorraine.

Na een lange periode met weinig investeringen en veel achterstallig onderhoud leek het Walygator de afgelopen jaren juist voor de wind te gaan. Attracties kregen een opknapbeurt en er kwamen zelfs nieuwe rides bij. Bovendien wordt er volgens de directie eindelijk winst gemaakt. De verkoop komt dan ook vrij onverwachts.

Bert van de Hoef, Benelux-directeur bij Aspro, wil tegenover Looopings nog niet bevestigen dat Walygator door zijn parkengroep wordt ingelijfd. Aspro omvat meer dan zestig parken in Europa, waaronder Deltapark Neeltje Jans, speelpark Linnaeushof, Dolfinarium Harderwijk, Boudewijn Seapark Brugge en Walibi Sud-Ouest. Walygator Parc gaat op zaterdag 2 april weer open.

Meer Walygator Grand Est
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be