Walibi Holland

Bye bye Hudson Bay! Schommelschip Walibi Holland wordt afgebroken

14-01-2016, 23:23 uur | Reacties

Walibi Holland moet wederom afscheid nemen van een attractie. Het schommelschip Hudson Bay verdwijnt deze winter uit het pretpark. De attractie wordt een dezer dagen gedemonteerd en verwijderd, bevestigt een woordvoerster tegenover Looopings.

De reden: volgens Walibi ontstaat er een stijlbreuk met de nieuwe achtbaan Lost Gravity. "Hij matcht echt niet met de coaster", aldus de voorlichtster. "Het schip staat er pal voor en verspert zodoende eigenlijk de weg." Er wordt een nieuwe eigenaar voor de ride gezocht.


ZIE OOK: Nieuwe achtbaan Walibi Holland wordt 32 meter hoog

Hudson Bay was één van de eerste attracties in het toenmalige Walibi Flevo, toen het park in 1994 openging. Het dertien meter hoge schip, vernoemd naar een grote binnenzee in Canada, hoorde bij themagebied Wild Wild West. Al schommelend bereikt het schip een maximale snelheid van zo'n vijftig kilometer per uur. De Italiaanse firma Fabbri was verantwoordelijk voor de bouw.

Het komt vaker voor dat Walibi 's winters attracties weghaalt. Vorig jaar was het de beurt aan een draaimolen. De afgelopen jaren verdwenen breakdance El Toro, vliegend tapijt Aztec, mijnachtbaan Flying Dutchman Goldmine, loopingschip Double Inverter en de molens Tornado en Sherwood's Revenge. Delen van de Aztec liggen nog steeds op het terrein.

ZIE OOK: Walibi Holland verwijdert weer een attractie: draaimolen moet weg

Reacties