Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Schommelschip Walibi Holland wordt afgebroken

14-01-2016, 23.23 uur

Walibi Holland moet wederom afscheid nemen van een attractie. Het schommelschip Hudson Bay verdwijnt deze winter uit het pretpark. De attractie wordt een dezer dagen gedemonteerd en verwijderd, bevestigt een woordvoerster tegenover Looopings.

De reden: volgens Walibi ontstaat er een stijlbreuk met de nieuwe achtbaan Lost Gravity. "Hij matcht echt niet met de coaster", aldus de voorlichtster. "Het schip staat er pal voor en verspert zodoende eigenlijk de weg." Er wordt een nieuwe eigenaar voor de ride gezocht.

Hudson Bay was één van de eerste attracties in het toenmalige Walibi Flevo, toen het park in 1994 openging. Het 13 meter hoge schip, vernoemd naar een grote binnenzee in Canada, hoorde bij themagebied Wild Wild West. Al schommelend bereikt het schip een maximale snelheid van zo'n 50 kilometer per uur. De Italiaanse firma Fabbri was verantwoordelijk voor de bouw.

Het komt vaker voor dat Walibi 's winters attracties weghaalt. Vorig jaar was het de beurt aan een draaimolen. De afgelopen jaren verdwenen breakdance El Toro, vliegend tapijt Aztec, mijnachtbaan Flying Dutchman Goldmine, loopingschip Double Inverter en de molens Tornado en Sherwood's Revenge. Delen van de Aztec liggen nog steeds op het terrein.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be