Efteling

Efteling bevestigt: nieuwe attractie Symbolica opent in zomer 2017

11-01-2016, 09.53 uur | Reacties

Het hoge woord is eruit. De grootste en duurste Efteling-attractie ooit is officieel aangekondigd. Vandaag beginnen de eerste werkzaamheden voor de interactieve darkride Symbolica. De nieuwigheid van zo'n 35 miljoen euro opent in de zomer van 2017 en komt te liggen op de Brink, een groot plein midden in het pretpark.

Efteling-mascotte Pardoes speelt de hoofdrol. "In een paleis waar Pardoes de Tovernar gastheer is, worden bezoekers uitgenodigd hun eigen fantasie te herontdekken", staat in een persbericht. "Centraal in de rit staat de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie."


ZIE OOK: Primeur: Efteling gooit plannen voor mysterieuze nieuwe attractie overhoop

Het park spreekt over "een avontuur langs de magische, verborgen kamers van het Paleis der Fantasie". Bijzonder is dat Symbolica interactief wordt: bezoekers kunnen kiezen uit drie verschillende routes. Passagiers zitten in voertuigen voor maximaal zes personen, die 'Fantasievaarders' worden genoemd.

Het gaat om een zogeheten 'trackless darkride' van de Limburgse fabrikant ETF Ride Systems, zoals Looopings in oktober al kon melden. De computergestuurde karretjes rijden niet over een rails, maar bewegen vrij door het gebouw. "De verschillende routes met interactieve elementen zorgen voor een geheel eigen avontuur door het Paleis der Fantasie."

In 2017 bestaat de Efteling 65 jaar. Eigenlijk zou de attractie Hartenhof gaan heten en openen in 2012, ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum. De komst van de miljoenenride is meermaals uitgesteld. Zowel de naamswijziging als het openingsjaar waren eerder uitgelekt via Looopings.

Directeur Fons Jurgens noemt Symbolica "echt een attractie voor de hele familie en bezoekers van alle nationaliteiten". Hij verheugt zich vooral op "het gebruik van oneindig veel details". De darkride wordt onderdeel van het themagebied Rijk der Fantasie, waar ook pannenkoekenrestaurant Polles Keuken (2012) bij hoort. Hoofdontwerper is Sander de Bruijn, bekend van vrijevalachtbaan Baron 1898 en het decor van paardenshow Raveleijn.ZIE OOK: Looopings onthult: nieuwe topattractie Efteling krijgt andere naam

Reacties