Wildlands Adventure Zoo Emmen

Verhuizing neushoorn gaat mis: verzorgers slaan op de vlucht

07-01-2016, 22:04 uur | ReactiesFoto: Niehe Media

De verhuizing van een neushoorn uit Dierenpark Emmen is vanmiddag niet geheel vlekkeloos verlopen. Bij het transporteren van het beest naar het nieuwe themapark Wildlands moesten de verzorgers rennen voor hun leven. Het dier sloopte een metalen buis en wist bijna te ontsnappen.

Hij stak met gemak zijn kop door de tralies. Bijna ging het helemaal fout. Medewerkers namen geen risico en zetten het op een lopen, zo is te zien op spannende beelden van het voorval. Uiteindelijk kwam de neushoorn weer tot rust. De dierentuin reageert laconiek op het incident. "Het blijven wilde dieren..."


ZIE OOK: Dierenpark Emmen definitief dicht: ruim baan voor nieuw themapark Wildlands

Wildlands Adventure Zoo Emmen wordt een dierenpark met een aantal pretparkattracties. Disney's Animal Kingdom in Florida dient als grote voorbeeld. Daar staan meerdere achtbanen. Op 31 december ging Dierenpark Emmen dicht. De opening van Wildlands is op 25 maart. Sommige dieren, zoals pantserkrokodillen en jaguars, verhuizen niet mee. Zij worden overgebracht naar andere parken.ZIE OOK: Gruwelijk: neushoorn doodgeschoten in dierentuin

Reacties