Yumble Roermond

Topattractie uit failliet pretpark Yumble toch niet verkocht

07-01-2016, 16:02 uur | Reacties

Een onverwachte wending bij de faillissementsveiling van het gesloten pretpark Yumble Roermond. De belangrijkste attractie wordt toch niet verkocht, zo blijkt nu. De hoogste bieder kan fluiten naar schietsimulator Asteroids.

Bikkel Groep, een detacheringsbedrijf uit Hoogeveen, had 7000 euro geboden. Algemeen directeur Jeroen Kolhoff was in de veronderstelling dat hij de ride binnenkort op kon halen. Vanochtend kreeg hij echter te horen dat de verkoop niet doorgaat.


ZIE OOK: Topattractie van failliet pretpark Yumble geveild voor honderdste van de aankoopprijs

"Helaas moeten wij u mededelen dat onze opdrachtgever heeft besloten om niet akkoord te gaan met de verkoop", staat in een mail van het veilinghuis. Over de achterliggende gedachte blijft men vaag. "Helaas kunnen wij u niet informeren over de exacte reden."

Kolhoff vermoedt dat de attractie te weinig heeft opgebracht, namelijk slechts een fractie van de nieuwwaarde van 719.000 euro. "Wellicht heeft de fabrikant een terugkoopgarantie moeten tekenen en werd gedacht dat een veiling qua opbrengst beter uitkwam. Geen idee wat de curator nu doet." Er was in totaal twee keer op Asteroids geboden.

ZIE OOK: Verkeerspark Assen krijgt tweede leven: attracties verhuizen naar Friesland

Reacties