Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

Topattractie uit failliet pretpark Yumble toch niet verkocht

07-01-2016, 16.02 uur

Een onverwachte wending bij de faillissementsveiling van het gesloten pretpark Yumble Roermond. De belangrijkste attractie wordt toch niet verkocht, zo blijkt nu. De hoogste bieder kan fluiten naar schietsimulator Asteroids.

Bikkel Groep, een detacheringsbedrijf uit Hoogeveen, had 7000 euro geboden. Algemeen directeur Jeroen Kolhoff was in de veronderstelling dat hij de ride binnenkort op kon halen. Vanochtend kreeg hij echter te horen dat de verkoop niet doorgaat.

"Helaas moeten wij u mededelen dat onze opdrachtgever heeft besloten om niet akkoord te gaan met de verkoop", staat in een mail van het veilinghuis. Over de achterliggende gedachte blijft men vaag. "Helaas kunnen wij u niet informeren over de exacte reden."

Kolhoff vermoedt dat de attractie te weinig heeft opgebracht, namelijk slechts een fractie van de nieuwwaarde van 719.000 euro. "Wellicht heeft de fabrikant een terugkoopgarantie moeten tekenen en werd gedacht dat een veiling qua opbrengst beter uitkwam. Geen idee wat de curator nu doet." Er was in totaal twee keer op Asteroids geboden.

Meer Yumble Roermond
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be