Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Tachtig jaar Avonturenpark Hellendoorn in 2016: stilstaan bij historische hoogtepunten

05-01-2016, 18.53 uur

Het is feest in Avonturenpark Hellendoorn. In 2016 bestaat het Overijsselse attractiepark precies tachtig jaar. Komend seizoen staat in het teken van het jubileum, met een heleboel knipogen naar historische hoogtepunten.

"We overwegen om oude attributen en decoraties tentoon te stellen", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Er is echt veel bewaard." Hij wil wel rekening houden met de doelgroep van het Avonturenpark. "We zoeken nog naar een leuke vorm, zodat het voor kinderen ook spannend en educatief is."

Ook in shows zal uitgebreid worden stilgestaan bij het verleden. "Onze voormalige mascotte, de papegaai Kapitein Geelsnavel, zal waarschijnlijk zijn opwachting maken." Het feestjaar begint op eerste paasdag, zondag 27 maart. Vandaag werd een speciaal jubileumlogo gepresenteerd.

De voorlichter kijkt naar eigen zeggen terug op een goed seizoen. Er kwamen 9 procent meer bezoekers dan een jaar eerder. Nieuwe attracties hoeven we in 2016 niet te verwachten. "We hopen in 2017 weer een nieuwe ride te kunnen openen."

Avonturenpark Hellendoorn begon in 1936 als een theehuis met een speeltuin. In 1947 werd gestart met de aanleg van een doolhof. De eerste grote mechanische attracties, zoals de monorail, volgden in de jaren zeventig. De huidige naam wordt gebruikt sinds 1978. Daarvoor heette het park Ontspanningsoord De Elf Provinciën.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be