Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris neemt na 24 jaar afscheid van Star Tours

17-03-2016, 07.49 uur

Star Tours in Disneyland Paris is geschiedenis. De vliegsimulator beleefde gisteravond het allerlaatste ritje; de 'Last Tour to Endor'. Tijdens een speciaal afscheidsevenement kregen medewerkers en Disney-fans de kans om nog één keer in de 24 jaar oude attractie te stappen. Vanaf vandaag is Star Tours definitief dicht.

Maar niet getreurd: de ride wordt vervangen door een hypermoderne nieuwe vliegsimulator, met 3D-brillen, andere karakters, haarscherp beeld en interactieve scènes. De opvolger met de voorlopige naam Star Tours - The Adventures Continue moet over een jaar af zijn.

De originele film in de simulator stamt uit eind jaren tachtig. Disneyland Paris is het laatste Disney-park waar de oude versie van Star Tours wordt vervangen. Eerder gebeurde dat in Disney’s Hollywood Studios Orlando (2011), Disneyland Anaheim (2011) en Tokyo Disneyland (2013).

De officiële sluitingsceremonie bestond gisteravond uit een korte licht- en vuurwerkshow. Ook werden in een naastgelegen theater speciale presentaties gehouden. Onder andere acteur Luq Hamet kwam aan het woord, de stem van Star Tours-piloot Rex.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be