Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

Dit leverde de faillisementsveiling van pretpark Yumble op

06-01-2016, 08.03 uur

Er kan niet meer geboden worden op attracties en attributen uit het failliete pretpark Yumble Roermond. De faillissementsveiling van het 'attractiepark van de toekomst' is ten einde. In totaal leverden de spullen zo'n 120.000 euro op, blijkt uit een berekening van Looopings.

Dat is exclusief 21 procent BTW en 16 procent veilingkosten. Simulatorattractie The Lift of Horror bracht het meeste geld in het laatje: 20.200 euro. Een schijntje vergeleken met de nieuwwaarde van 179.000 euro. Andere populaire items waren een digitaal aquarium met geprojecteerde vissen (8100 euro) en een interactieve speelstudio (7800 euro).

Verder werd er vaak geboden op statafels met krukken (44 keer, 1835 euro), betonnen bankjes (42 keer, 1150 euro) en jassenrekken (41 keer, 1475 euro). Schietsimulator Asteroids (nieuwwaarde: 719.000 euro) ging na twee biedingen voor 7400 euro over de toonbank. Dat is slechts een honderdste van de nieuwwaarde.

De bouw van Yumble kostte 22 miljoen euro. Met de veiling, die op 18 december van start ging, is dus ongeveer 0,5 procent van dat bedrag terugverdiend. Het overdekte pretpark ging vier maanden na de opening failliet vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Het is nog niet duidelijk wat er met het complex gaat gebeuren.

Meer Yumble Roermond
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be