Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland ziet niets in winteropening: 'Wintermaanden nodig voor onderhoud'

29-12-2015, 13.42 uur

Een winters bezoek aan Walibi Holland zit er voorlopig niet in. Ondanks het warme weer ziet het pretpark het niet zitten om de poorten in de wintermaanden open te gooien. Die periode is namelijk hard nodig voor onderhoudswerkzaamheden, zegt een woordvoerster.

Walibi is sinds 2 november dicht voor de jaarlijkse wintersluiting. De achtbanen zijn niet bestand tegen guur winterweer, maar daar is vooralsnog geen sprake van. Het is ongekend warm voor de tijd van het jaar. In theorie zouden de rollercoasters deze kerstvakantie gewoon kunnen draaien.

"Maar 's winters zijn we druk bezig met onderhoud", reageert een woordvoerster. "En natuurlijk is deze winter toevallig extreem zacht, qua temperatuur. Een achtbaanritje met ijzel lijkt me niet zo prettig." Op donderdag 24 maart gaat het park weer open. Dan wordt ook de nieuwe achtbaan Lost Gravity in gebruik genomen.

Walibi Belgium kende vorig jaar wel een kleinschalige winteropenstelling, maar dat bleek geen succes. Ook Duinrell en het Belgische pretpark Bellewaerde zijn daar inmiddels mee gestopt.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be