Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-show Raveleijn na vijf jaar nog steeds populair: bezettingsgraad van 72 procent

28-12-2015, 14.17 uur

Bijna vijf jaar na de première heeft stuntshow Raveleijn in de Efteling nog nauwelijks aan populariteit ingeboet. De voorstelling kende dit jaar een bezettingsgraad van ruim 72 procent. Van de 1200 zitplaatsen waren er per show gemiddeld 873 bezet.

Dat heeft de website EftelStats becijferd. In 2015 zaten de tribunes 445 keer helemaal vol. In totaal werden bijna 1,1 miljoen kaartjes voor Raveleijn geprint. Als alle tickets van dit jaar achter elkaar gelegd zouden worden, ontstaat een sliert van meer dan 86 kilometer.

De dierenshow is gratis, maar bezoekers moeten vooraf wel een toegangsbewijs halen. Alleen op heel rustige dagen wordt een uitzondering gemaakt: dan kunnen geïnteresseerden zo naar binnen lopen. Het afgelopen jaar gebeurde dat 65 keer. Er zijn vijf tot zes voorstellingen per dag.

Raveleijn, gebaseerd op een kinderboek van schrijver Paul van Loon, opende in 2011 en werd in 2013 vernieuwd. Veelgehoorde kritiek van Efteling-fans is dat het verhaal van de show onbegrijpelijk is. Komend voorjaar verschijnt het nieuwe Raveleijn-boek 'De Bende van de Witte Veer'. De publicatie werd al meermaals uitgesteld.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be