Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Buurtbewoners Duinrell vrezen voor uitbreidingen: 'Nieuw bestemmingsplan is nachtmerrie'

22-01-2016, 14.49 uur

Trekt Duinrell straks twee keer zo veel bezoekers? Omwonenden zijn doodsbang dat het Wassenaarse attractiepark uit zijn voegen gaat barsten. "De leefbaarheid van de omgeving komt in het gedrang door verkeer en lawaai", staat in een open brief van een bezorgde buurtvereniging.

Aanleiding is een nieuw bestemmingsplan dat afgelopen maand werd goedgekeurd door de gemeenteraad. In het document zijn volgens de buren "geen beperkingen gesteld aan geluid, aantal bezoekers en hoogte van attracties". Politieke partijen zouden betoogd hebben dat Duinrell mag groeien naar 3 miljoen bezoekers per jaar. Nu zijn dat er nog zo'n 1,4 miljoen.

Maar volgens Duinrell zelf zijn alle zorgen nergens voor nodig. Een woordvoerder doet de noodkreet af als "indianenverhalen". "We zijn blij met het nieuwe bestemmingsplan, maar het is voor ons geen vrijbrief om te bouwen wat we willen. We moeten nog steeds bouwvergunningen aanvragen." In bestemmingsplannen wordt bovendien nooit gesproken over bezoekerscijfers, beweert de voorlichter.

Duinrell opent later dit jaar een 22 meter hoge nieuwe attractie. Het pretpark zou geen grote uitbreidingsplannen hebben. Omwonenden zijn daar niet gerust op. "De buurtvereniging is wederom gedwongen naar de Raad van State te gaan en juridische kosten te maken voor de vereniging en de gemeente."

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be