Efteling

Grote facelift voor nostalgische Efteling-draaimolen

20-03-2016, 17.42 uur | Reacties

De Efteling neemt extra lang de tijd voor het opknappen van een nostalgische carrousel. Eigenlijk had de renovatie van de 150 jaar oude Vermolenmolen eind februari al afgerond moeten zijn. Maar de heropening van de attractie, die sinds november gesloten is voor een grondige onderhoudsbeurt, laat nog even op zich wachten.

Toen februari niet gehaald werd, noemde de Efteling 19 maart als openingsdatum. Toch is de molen ook dit weekend nog niet teruggekeerd. Op de beoogde locatie, naast zelfbedieningsrestaurant Het Witte Paard, staan alleen nog wat paaltjes en bouwhekken.


ZIE OOK: Efteling trekt bijna vier maanden uit voor restauratie van oudste Nederlandse draaimolen

De 'Carrousel van Giezen en Vermolen' stamt uit 1865. Sinds 1995 is de attractie eigendom van de Efteling. Daar stond de molen achtereenvolgens op de Speelweide, het Dwarrelplein bij de hoofdingang, naast het Lavenlaar en het Anton Pieckplein.

De afgelopen maanden hebben onderhoudsmedewerkers en decorateurs de molen volledig vernieuwd. Wanneer de carrousel weer gaat draaien, is niet bekend. De attractie staat niet meer op de officiƫle onderhoudslijst van het pretpark.

Overigens staat in Duinrell een carrousel die een jaar ouder is. Die molen werd in Duitsland gebouwd.

ZIE OOK: Pracht en praal: 151 jaar oude Efteling-draaimolen blinkt weer als vanouds

Reacties