Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Grote facelift voor nostalgische Efteling-draaimolen

20-03-2016, 17.42 uur

De Efteling neemt extra lang de tijd voor het opknappen van een nostalgische carrousel. Eigenlijk had de renovatie van de 150 jaar oude Vermolenmolen eind februari al afgerond moeten zijn. Maar de heropening van de attractie, die sinds november gesloten is voor een grondige onderhoudsbeurt, laat nog even op zich wachten.

Toen februari niet gehaald werd, noemde de Efteling 19 maart als openingsdatum. Toch is de molen ook dit weekend nog niet teruggekeerd. Op de beoogde locatie, naast zelfbedieningsrestaurant Het Witte Paard, staan alleen nog wat paaltjes en bouwhekken.

De 'Carrousel van Giezen en Vermolen' stamt uit 1865. Sinds 1995 is de attractie eigendom van de Efteling. Daar stond de molen achtereenvolgens op de Speelweide, het Dwarrelplein bij de hoofdingang, naast het Lavenlaar en het Anton Pieckplein.

De afgelopen maanden hebben onderhoudsmedewerkers en decorateurs de molen volledig vernieuwd. Wanneer de carrousel weer gaat draaien, is niet bekend. De attractie staat niet meer op de officiële onderhoudslijst van het pretpark.

Overigens staat in Duinrell een carrousel die een jaar ouder is. Die molen werd in Duitsland gebouwd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be