Dolfinarium

Dolfinarium stapt uit branchevereniging Club van Elf: 'Geen toegevoegde waarde'

20-12-2015, 18:33 uur | Reacties

De brancheorganisatie voor attractieparken verliest een lid. Het Dolfinarium in Harderwijk keert de zogeheten Club van Elf de rug toe. Per 1 januari maakt het zeedierenpark geen onderdeel meer uit van de club. Dat bevestigt interim-directeur Bert van de Hoef van het Dolfinarium.

"Ik zie voor ons eerlijk gezegd de toegevoegde waarde niet", laat hij aan Looopings weten. Het Dolfinarium werd een jaar geleden overgenomen door de Spaanse parkengroep Aspro Parks, waar zestig Europese parken bij horen. "Wij maken nu als het ware deel uit van de Club van Zestig."


ZIE OOK: Eigenaar Walibi doet Dolfinarium Harderwijk van de hand

De Club van Elf werd in 1973 in het leven geroepen om de belangen van Nederlandse dagattracties te behartigen en onderling kennis uit te wisselen. Inmiddels zijn er negentien leden, waaronder Attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn, Duinrell, de Efteling, Madurodam, Toverland en Walibi Holland. Voorzitter is Walibi-directrice Mascha van Till-Taminiau.

Ook de Efteling stapte eerder uit de branchevereniging. De belangen van het Kaatsheuvelse pretpark kwamen niet overeen met die van de overige leden, waardoor samen optrekken niet zinvol zou zijn. Onder leiding van voormalig Efteling-directeur Bart de Boer werd in 2009 besloten om de Club weer in de armen te sluiten.

ZIE OOK: Directeur Dolfinarium stapt over naar Spoorwegmuseum

Reacties