Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nieuwe regels: Disneyland Paris verbant speelgoedpistooltjes

18-12-2015, 19.59 uur

Kinderen mogen niet meer met pistooltjes zwaaien in Disneyland Paris. Het pretparkresort verbiedt het gebruik van speelgoed dat op wapens lijkt. In het parkreglement staat sinds vandaag expliciet dat nepwapens niet zijn toegestaan.

"Objecten die wapens lijken te zijn of speelgoedpistooltjes (inclusief 'blasters' en waterpistooltjes) zijn verboden", staat in het document. De maatregel heeft ook gevolgen voor Disney-souvenirwinkels waar nepwapens van Star Wars en Buzz Lightyear worden verkocht.

Het reglement maakt ook melding van nieuwe regels rond het dragen van kostuums en het controleren van bagage. Na de aanslagen in Parijs scherpte Disneyland de veiligheidsmaatregelen aan. Sommige bezoekers worden bij de ingang gefouilleerd.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be