Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling leent 15 miljoen euro voor bouw van vakantiepark

18-12-2015, 16.53 uur

De Efteling sluit een forse lening af voor de bouw van het nieuwe vakantiepark het Loonsche Land. Het pretpark leent 15 miljoen euro van de provincie Noord-Brabant. Dat is de helft van het totale investeringsbedrag.

De werkzaamheden moeten begin volgend jaar beginnen. Bovenop een gebruikelijke rente betaalt de Efteling samen met pretpark Beekse Bergen een toeslag van 300.000 euro per jaar voor een nieuw ontwikkelingsfonds. Daarvoor is deze week een intentieovereenkomst getekend.

Het fonds gaat initiatieven op het gebied van vakanties in Brabant stimuleren. De provincie steekt er zelf tien jaar lang 500.000 euro in. Een brancheorganisatie lapt jaarlijks 100.000 euro.

Ook Beekse Bergen doet een beroep op de overheid. Voor de realisatie van een nieuw resort in Afrikaanse stijl wordt 41,5 miljoen euro geleend bij de provincie. De uitbreiding kost in totaal 62,8 miljoen euro.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be