Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-medewerkers winnen langlopend conflict over salaris

17-12-2015, 22.24 uur

Er is goed nieuws voor oudgedienden van de Efteling. Het pretpark moet een zondagstoeslag blijven betalen aan medewerkers die vóór 2003 in dienst zijn gekomen. Een langlopend conflict tussen het personeel en de Efteling komt daarmee ten einde.

Ruim twee jaar geleden kondigde het attractiepark aan dat de zondagstoeslag afgeschaft zou worden voor personeelsleden die al meer dan tien jaar in dienst waren. Een paar honderd medewerkers zouden er daardoor maandelijks tot 300 euro op achteruitgaan.

Werknemers waren woest. Vakbond FNV Horeca bood de directie een petitie aan en dreigde met acties. "Werken bij de Efteling klinkt als een sprookje, maar schijn bedriegt", luidde de boodschap. "Je kunt niet zomaar honderden euro's per maand van deze mensen afpakken."

De rechter heeft de klagers nu in het gelijk gesteld. "We zijn blij dat er duidelijkheid is", reageert een woordvoerder van de Efteling. "We zullen de zondagstoeslag blijven uitbetalen aan alle collega’s die vóór 2003 in dienst waren."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be