Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
La Mer de Sable

Attractie uit failliet pretpark Yumble duikt op in Frankrijk

15-12-2015, 15.46 uurBeeld: Wonder World

De belangrijkste attractie uit het failliete pretpark Yumble in Roermond krijgt een tweede leven. Het Franse park Mer de Sable blijkt de Twister overgenomen te hebben. Er is naar verluidt 350.000 euro voor betaald.

Eind november werd de attractie verwijderd uit het Limburgse complex. De ride van het type 'disk'o' bestaat uit een ronddraaiende schijf met 24 zitplaatsen die heen en weer schommelt over een achtbaanrail. Yumble koos bewust niet voor een vrolijk uiterlijk, maar voor een zwart-witte baan. Voor de kleuren werd gebruikgemaakt van een lichtinstallatie.

De disk'o komt uit de fabriek van de Italiaanse firma Zamperla. Mer de Sable opent volgend jaar nog twee andere nieuwe attracties. Daarover zijn nog geen details bekend. Het park gaat op 3 april weer open. Overgebleven attracties uit Yumble worden deze maand geveild.

Het is niet de eerste keer dat Mer de Sable een Nederlandse attractie overneemt. Eind 2010 verhuisde de oude wildemuisachtbaan Flying Dutchman Gold Mine van Walibi Holland, toen nog Walibi World geheten, naar het Franse pretpark.Meer La Mer de Sable
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be