Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Bouw van nieuwe waterachtbaan Walibi Belgium is 'organisatorische puzzel'

14-12-2015, 17.28 uur

Walibi Belgium bereikt binnenkort het hoogste punt van de nieuwe 45 meter hoge waterachtbaan Pulsar. Dat heeft het pretpark vanmiddag aangekondigd. De laatste baandelen moeten nog geïnstalleerd worden. "Het einde van een cruciale fase", zegt een woordvoerster.

Alle details over de nieuwe ride zijn al uitgelekt. Looopings kon de afgelopen maanden als eerste het attractietype, de fabrikant, de naam, de locatie en aanverwante leveranciers noemen. Walibi bouwt een powersplash: een rollercoaster met voor- en achterwaartse lanceringen door het water. Een wereldprimeur.

De werkzaamheden waren "een organisatorische puzzel". "Funderingen moesten gegoten worden op een heel moerassige ondergrond. De werf was daarnaast moeilijk bereikbaar." Een ritje duurt naar verwachting zeventig seconden. De topsnelheid ligt op 100 kilometer per uur.

Er wordt ook een achtergrondverhaal aan de attractie gekoppeld. Dat gaat over "een mysterieuze installatie die de verloren energie van over de hele wereld opvangt". "Om een uitbarsting te voorkomen, moet de energie op regelmatige tijdstippen vrijgelaten worden." In mei 2016 moet Pulsar af zijn.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be