Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling ziet niets in virtualreality-brillen: 'Beleving is te individueel'

13-12-2015, 23.20 uur

We hoeven voorlopig geen achtbanen met virtualreality-brillen te verwachten in de Efteling. De directie van het pretpark ziet de nieuwe techniek niet zitten. Met behulp van de speciale brillen zien achtbaanpassagiers tijdens de rit een filmpje dat is afgestemd op het baanverloop.

In Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, wordt er al volop mee geëxperimenteerd. Efteling-directielid Coen Bertens is daar gaan kijken en was onder de indruk. "Het is een mooie en unieke beleving, maar ook heel individueel."

Dat maakt het principe minder geschikt voor de Efteling, denkt hij. Hij geeft de voorkeur aan iets wat grote groepen samen kunnen ervaren. "Ik hou meer van een gedeelde beleving." Een virtualreality-variant van Vogel Rok zit er dan ook niet in. Wel belooft Bertens de techniek in de gaten te zullen houden.

Even leek er ook sprake te zijn van virtualreality-brillen bij de nieuwe achtbaan in Walibi Holland, maar dat gerucht werd al snel de kop in gedrukt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be