Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fans starten petitie tegen 'absurde sluitingstijden' attracties

20-12-2015, 13.49 uur

Het is voor veel Efteling-bezoekers al jaren een doorn in het oog: wachtrijen voor attracties die een half uur of een uur eerder sluiten dan het pretpark. Een groepje fans is het "achterhaalde en onvriendelijke" beleid zat. Een online petitie moet de directie op andere gedachten brengen.

De regel is ooit in het leven geroepen zodat alle attracties vóór sluitingstijd van het park helemaal leeg zijn en medewerkers op tijd naar huis kunnen. De Efteling is een van de weinige grote pretparken in Europa waar er zo over wordt gedacht. Dat het ook anders kan, bewijzen collega's als Disneyland Paris (Frankrijk) en Europa-Park (Duitsland).

Toen Efteling-liefhebber Stefan Schulte daar onlangs een kritische vraag over stelde tijdens een bijeenkomst met de directie, barstte er in de zaal een luid applaus los. Hij kreeg echter geen inhoudelijk antwoord. Operationeel directeur Coen Bertens zei alleen: "Bij de grote attracties zullen we er wat flexibeler mee omgaan."

Voor Schulte is de maat vol. "Als de Efteling bij de Europese top wil blijven horen, moet klantvriendelijkheid op één staan", vertelt hij aan Looopings. "Dit absurde beleid stamt nog uit de prehistorie. Er moet iets veranderen."



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be