Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Entreekaartjes Efteling gaan binnenkort verdwijnen

14-12-2015, 15.03 uur

Bezoekers van de Efteling hebben binnenkort geen portemonnee, entreekaartjes, pasjes of sleutels meer nodig. Ouderwetse toegangsbewijzen worden vervangen door een nieuw systeem met een digitale chip, bijvoorbeeld in een polsbandje.

Dat onthult Efteling-directeur Fons Jurgens, meldt De Telegraaf vandaag. Het Amerikaanse Walt Disney World dient als voorbeeld. Daar dragen bezoekers sinds 2013 een zogeheten 'MagicBand', waar persoonlijke gegevens en creditcards aan gekoppeld kunnen worden.

De bandjes van Disney dienen daardoor niet alleen als entreebewijs, maar kunnen ook gebruikt worden voor het reserveren van shows en restaurants, het openen van hotelkamers en het betalen van souvenirs en maaltijden.

"Met deze trend willen wij als Efteling meegaan", zegt Jurgens. "Op den duur gaat het huidige toegangskaartje vervallen. We zijn er op dit moment mee bezig." Het is de bedoeling dat de techniek binnen enkele jaren geïntroduceerd wordt in Kaatsheuvel.

De Disney-bandjes worden niet een op een gekopieerd. "We zullen een Eftelings alternatief verzinnen." De directeur benadrukt dat er ook nadelen kleven aan de MagicBands. Kinderen kunnen hun ouders bijvoorbeeld op kosten jagen door met hun polsbandje van alles te bestellen. "Dat zijn commerciële voordelen voor Disney die voor ons iets te commercieel zijn."

Jurgens geeft toe dat de Efteling op digitaal gebied nog een hoop kan verbeteren. "We waren de afgelopen jaren vooral bezig met bijblijven, terwijl we vooruit zouden moeten lopen."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be