Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Op deze vier plekken kan de Efteling nog uitbreiden

13-12-2015, 15.13 uur | Reacties

Hoewel de Efteling in de loop der jaren aardig vol is gebouwd, zijn er nog genoeg plekken voor grote attracties. Het pretpark kan op minstens vier locaties nieuwe rides uit de grond stampen. Dat bleek gisteren tijdens een bijeenkomst met Efteling-fans en de directie.

Een belangrijke uitbreidingsmogelijkheid is het gedeelte tussen Carnaval Festival en het Volk van Laaf, vertelde operationeel directeur Coen Bertens. Daar ligt nu nog een oud kantorencomplex. Jaren geleden waren er nog plannen om daar een kleine Laaf-attractie te bouwen, maar dat ging uiteindelijk niet door.

Directielid Bertens noemde verder een grasveld naast de Python als een geschikte plaats voor een nieuwe attractie. Daarnaast is de Efteling druk bezig om ervoor te zorgen dat een lange weg tussen het Efteling Hotel en de Python bij het pretpark getrokken wordt. Er komt dan acht hectare vrij.

Op de Brink, een groot plein in het hart van het park, staat Symbolica gepland: een darkride in het teken van mascotte Pardoes. Er wordt gestreefd naar 2017 als openingsjaar. Efteling-directeur Fons Jurgens kon daar echter nog geen zekerheid over geven. Volgens hem zijn er technische complicaties die eerst opgelost moeten worden. "Wij kunnen het ons niet permitteren om een attractie te bouwen die het een jaar niet doet. Daar hebben we in het verleden te vaak last van gehad."

Jurgens deed daarnaast een opvallende uitspraak over het Sprookjesbos. "Er kunnen nog tussen de twee en vijf sprookjes bij, daarna is het bos vol." Momenteel is het sprookje van Pinokkio in aanbouw. Jurgens vertelde eerder dat hij Het Lelijke Eendje graag zou willen zien verschijnen. "Die probeer ik er elke keer doorheen te drukken, maar het is me nog niet gelukt", grapte hij.Reacties