Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Uitgelekt: eerste ontwerpen voor nieuwe achtbaan in Parc Astérix

12-12-2015, 00.07 uur

Ontwerpen voor een nieuwe achtbaan in Parc Astérix zijn op straat beland. Ondanks de lage afbeeldingskwaliteit is op een van de tekeningen duidelijk een uitgestrekte blauwe familieachtbaan te herkennen. De attractie zou Pégase (Pegasus) moeten gaan heten, verwijzend naar de legende het gevleugelde paard uit de Griekse mythologie.

De plaatjes komen uit een enquête waarin bezoekers kunnen opgeven wat voor attractie ze het liefst willen zien. De achtbaan is een van de opties. In een bijbehorende omschrijving staat dat bezoekers tijdens een ritje moeten ontsnappen aan Medusa. Als ze in een tempel vast lijken te zitten, wordt een treintje achteruit gelanceerd.

Als het project doorgaat, staat de opening gepland voor seizoen 2017. Volgend jaar komt er ook een nieuwe ride bij: een achtbaan met een schommelende, ronddraaiende schijf. Die gaat Discobélix heten. Parc Astérix is eigendom van dezelfde organisatie als Walibi Holland en Walibi Belgium.

Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be