Fabrikanten

Nachtmerrie wordt werkelijkheid: pretparkdecorateur Jora Vision failliet

11-12-2015, 18:03 uur | Reacties

Pijnlijk nieuws voor de ruim tachtig medewerkers van pretparkbedrijf Jora Vision. De ontwerp- en decoratiefirma uit het Zuid-Hollandse Rijnsburg is failliet verklaard. Alle personeelsleden worden ontslagen. Over een eventuele doorstart moet nog gesproken worden.

"Hoewel het een scenario was waar we rekening mee hielden, is het toch enorm heftig", vertelt een woordvoerster aan Looopings. De werknemers zijn vanochtend ingelicht. Dat iedereen ontslagen wordt, is een standaardprocedure. Tegelijkertijd moeten spullen als laptops, telefoons en auto's worden ingeleverd.


ZIE OOK: Pretparkbedrijf Jora Vision in financiële problemen

"We hopen op positief nieuws, maar kunnen daar nu helaas nog niets over melden", zegt de voorlichtster. Tegelijkertijd wil ze realistisch blijven. "Niemand verwacht dat er in een eventuele nieuwe situatie voor iedereen werk zal zijn." Er is een curator aangesteld.

Jora Vision is voor veel pretparken hofleverancier op het gebied van thematisering. Het bedrijf werkte de afgelopen jaren voor bijvoorbeeld de Efteling, Walibi Holland, Attractiepark Slagharen, Toverland, Drievliet en Madurodam. Afgelopen week werd er uitstel van betaling aangevraagd na financiële problemen die ontstonden bij werkzaamheden in de nieuwe dierentuin in Emmen.

ZIE OOK: Hartverwarmende reacties op problemen bij pretparktopper Jora Vision

Reacties