Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nachtmerrie wordt werkelijkheid: pretparkdecorateur Jora Vision failliet

11-12-2015, 18.03 uur

Pijnlijk nieuws voor de ruim tachtig medewerkers van pretparkbedrijf Jora Vision. De ontwerp- en decoratiefirma uit het Zuid-Hollandse Rijnsburg is failliet verklaard. Alle personeelsleden worden ontslagen. Over een eventuele doorstart moet nog gesproken worden.

"Hoewel het een scenario was waar we rekening mee hielden, is het toch enorm heftig", vertelt een woordvoerster aan Looopings. De werknemers zijn vanochtend ingelicht. Dat iedereen ontslagen wordt, is een standaardprocedure. Tegelijkertijd moeten spullen als laptops, telefoons en auto's worden ingeleverd.

"We hopen op positief nieuws, maar kunnen daar nu helaas nog niets over melden", zegt de voorlichtster. Tegelijkertijd wil ze realistisch blijven. "Niemand verwacht dat er in een eventuele nieuwe situatie voor iedereen werk zal zijn." Er is een curator aangesteld.

Jora Vision is voor veel pretparken hofleverancier op het gebied van thematisering. Het bedrijf werkte de afgelopen jaren voor bijvoorbeeld de Efteling, Walibi Holland, Attractiepark Slagharen, Toverland, Drievliet en Madurodam. Afgelopen week werd er uitstel van betaling aangevraagd na financiële problemen die ontstonden bij werkzaamheden in de nieuwe dierentuin in Emmen.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be