Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Wordt dit de nieuwe achtbaan van Movie Park Germany?

11-12-2015, 14.13 uur

De nieuwe achtbaan van Movie Park Germany krijgt een lancering en een inversie op tientallen meters hoogte. Dat is te zien op een concept dat gisteren is vertoond aan lokale politici. Zij moeten nog met de plannen instemmen.

Directeur Thorsten Backhaus houdt dan ook een slag om de arm. Hij wil voorlopig alleen bevestigen dat het Duitse pretpark in gesprek is met fabrikant Mack Rides, die momenteel banen levert voor Walibi Holland en Walibi Belgium. Als de bouwvergunning in orde komt, kan de mega coaster in Movie Park open in 2017.

"De opzet die wij hebben laten zien, is zeker tien maanden oud", aldus Backhaus. "Er zijn in de tussentijd meerdere zaken veranderd, waaronder de precieze ligging van de baan." Hij geeft wel toe dat elementen uit het concept zullen terugkomen in het definitieve ontwerp.

Het is de bedoeling dat de rollercoaster gebouwd wordt in de buurt van de hoofdingang van het park, bij waterbaan Bermuda Triangle. Een thema voor de nieuwe attractie is nog niet gekozen. "Daar gaan we de komende weken intern over overleggen", vertelt de directeur aan Looopings. Begin 2016 wordt meer bekend.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be