Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland wil vluchtelingen aan het werk zetten in pretpark

08-12-2015, 22.20 uur | Reacties

Werken er vanaf volgend jaar vluchtelingen in Plopsaland? Wel als het aan directeur Steve Van den Kerkhof ligt. Plopsaland De Panne heeft steeds meer moeite om geschikt personeel te vinden. Het inzetten van asielzoekers zou een oplossing kunnen zijn.

"Genoeg personeel vinden wordt de komende jaren een grotere uitdaging dan bezoekers lokken", vertelde Van den Kerkhof vandaag op een persbijeenkomst in het Belgische attractiepark. Hij overweegt daarom om vluchtelingen in te schakelen. In twee nabijgelegen gemeentes staan asielzoekerscentra.

"Er zitten zeker heel wat goede werkkrachten tussen die we willen inschakelen." Ze zouden in dat geval een korte taalcursus krijgen, op kosten van Plopsa. Volgens de directeur is het nu nog moeilijk om vluchtelingen in te huren vanwege de achterhaalde wetgeving. "Maar we zijn toch aan het kijken wat er mogelijk is."

Plopsaland kampt al langer met een gebrek aan werknemers. In 2014 moesten zelfs enkele eettentjes gesloten blijven omdat er niet genoeg medewerkers aanwezig waren. Na een oproep klopten er destijds ook Polen en Roemenen aan, maar die werden resoluut afgewezen.

Meer Plopsaland De Panne
Reacties