Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Plopsaland wil vluchtelingen aan het werk zetten in pretpark

08-12-2015, 22.20 uur

Werken er vanaf volgend jaar vluchtelingen in Plopsaland? Wel als het aan directeur Steve Van den Kerkhof ligt. Plopsaland De Panne heeft steeds meer moeite om geschikt personeel te vinden. Het inzetten van asielzoekers zou een oplossing kunnen zijn.

"Genoeg personeel vinden wordt de komende jaren een grotere uitdaging dan bezoekers lokken", vertelde Van den Kerkhof vandaag op een persbijeenkomst in het Belgische attractiepark. Hij overweegt daarom om vluchtelingen in te schakelen. In twee nabijgelegen gemeentes staan asielzoekerscentra.

"Er zitten zeker heel wat goede werkkrachten tussen die we willen inschakelen." Ze zouden in dat geval een korte taalcursus krijgen, op kosten van Plopsa. Volgens de directeur is het nu nog moeilijk om vluchtelingen in te huren vanwege de achterhaalde wetgeving. "Maar we zijn toch aan het kijken wat er mogelijk is."

Plopsaland kampt al langer met een gebrek aan werknemers. In 2014 moesten zelfs enkele eettentjes gesloten blijven omdat er niet genoeg medewerkers aanwezig waren. Na een oproep klopten er destijds ook Polen en Roemenen aan, maar die werden resoluut afgewezen.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be