Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Oplichter verkoopt voor 48.000 euro aan illegale Disney-kaartjes

01-12-2015, 19.23 uur

Vele honderden bezoekers van Disneyland Paris hebben dit jaar entreekaarten overgenomen van een crimineel. De Franse politie hield afgelopen week een man aan die in enkele maanden tijd voor 48.000 euro aan Disney-kaarten kocht. Hij betaalde ze online met behulp van gestolen creditcardgegevens.

Het gaat om 819 bestellingen tussen april en oktober 2015. De 32-jarige oplichter sleet de tickets vervolgens aan mensen die hij aansprak bij de ingang van het Disney-resort. Hij werd vrijdag opgepakt op vliegveld Beauvais-Tillé toen hij terugkwam van een week vakantie in Hongarije. De dader bleek met valse identiteiten verschillende bankrekeningen geopend te hebben.

Disneyland Paris is een geliefde prooi voor fraudeurs. Volgens de politie is dit het vierde geval van grootschalige fraude met Disney-entreebewijzen sinds begin dit jaar.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be