Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Zoek de verschillen: 'Duits pretpark kopieert Efteling-achtbaan Baron 1898'

28-11-2015, 18.43 uur

Heeft een Duits attractiepark de Efteling geplagieerd? Een nieuw themadeel in Europa-Park, het grootste pretpark van Duitsland, doet sterk denken aan het station van Efteling-achtbaan Baron 1898.

Op social media wordt gesuggereerd dat de Duitsers zich hebben laten inspireren door de rollercoaster in Kaatsheuvel. Europa-Park toonde deze week een eerste schets van het nieuwe themagebied Ierland. Daarin komt onder andere een draaiende schommelschip te staan.

"Originaliteit is anders", zegt iemand op Twitter. Een ander reageert: "Lijkt verdacht veel op Baron 1898 in de Efteling." Meerdere fans blijken het daarmee eens te zijn: "Europa-Park was duidelijk onder de indruk van Baron 1898." Zowel de Baron als de zone in Europa-Park heeft een industrieel thema.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be