Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Veiligheidsmaatregelen in Plopsaland: tassencontrole bij de ingang

28-11-2015, 13:07 uur | Reacties

Plopsaland neemt veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de aanhoudende terreurdreiging in West-Europa. Bij de entree van het pretpark in De Panne wordt alle bagage voortaan handmatig geïnspecteerd door medewerkers.

Er zijn dranghekken en tafels neergezet. Pas als personeelsleden een tas hebben gecheckt, mogen bezoekers doorlopen. Eerder besloot Studio 100, de eigenaar van Plopsaland, om toeschouwers van theatershows beter te controleren. Dat gebeurt onder meer bij de nieuwe concertreeks van K3.

ZIE OOK: Ook tassencontrole in Phantasialand vanwege terreurdreiging

In de hoofdstad Brussel was sinds vorige week het hoogste dreigingsniveau van kracht, wat wil zeggen dat een "zeer ernstige bedreiging tegen een persoon, een groepering of een gebeurtenis zeer nabij is". Eergisteren besloten autoriteiten om het niveau weer te verlagen. Er is nog wel sprake van een "ernstige dreiging".

Ook het Duitse attractiepark Phantasialand voerde extra tassencontroles in vanwege het terreuralarm. Verder koos Disneyland Paris ervoor om de veiligheidsmaatregelen aan te scherpen. Bezoekers worden steekproefsgewijs gefouilleerd.

ZIE OOK: Disneyland Paris treft extra veiligheidsmaatregelen na aanslagen

Reacties
Bijdrage