Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Brandje bij Holle Bolle Gijs in de Efteling

25-11-2015, 15.04 uurBeeld: @Sjiebert

Het scheelde niet veel of Efteling-icoon Holle Bolle Gijs stond vanmiddag in lichterlaaie. Bij de beroemde bewoner van het pretpark begon het plotseling te roken. Er was een brandje ontstaan in de vuilcontainer achter de papiervreter.

Dat gebeurde bij Matroos Gijs, de Holle Bolle Gijs achter het Spookslot. Volgens ooggetuigen hebben kwajongens een brandend voorwerp, zoals een sigarettenpeuk, in de mond van de Efteling-bewoner gestopt. Vervolgens was er veel rookontwikkeling.

Gelukkig voor Gijs liep het incident goed af. De schrokop uit 1980 raakte niet beschadigd. Voor zover bekend zijn de daders niet gepakt.

Afgelopen weekend ontstond ook al een klein brandje bij paardenshow Raveleijn. Toen kon het vuur tijdig worden gedoofd door een medewerker. Een week eerder raakte iemand gewond toen een frietkraam in brand vloog.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be