Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling wapent zich tegen winterweer met wielverwarmers bij achtbaan Baron 1898

24-11-2015, 21.58 uurBeeld: @cindy_ve

De Efteling zorgt ervoor dat achtbaan Baron 1898 ook bij lage temperaturen zo veel mogelijk kan draaien. In het station van de dive coaster zijn daarvoor speciale wielverwarmers geïnstalleerd. Die moeten voorkomen dat de attractie noodgedwongen sluit als het kouder wordt.

De opvallende verwarmingselementen bevinden zich onder de rails van het instapgedeelte. Op koude dagen komt er zelfs rook vanaf. Ondanks dat de temperatuur de afgelopen dagen richting het vriespunt dook, bleef de Baron operationeel.

De achtbaan lijkt meer last te hebben van windstoten. Als het hard waait, moet de attractie vrijwel meteen dicht. Het zou in dat geval niet veilig zijn om passagiers te evacueren op de liftheuvel, mocht een karretje daar stilvallen.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be