Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Welk pretpark koopt deze Walking Dead-attractie?

26-11-2015, 13.46 uur

Fans van The Walking Dead kunnen binnenkort hun hart ophalen. Een Amerikaans bedrijf heeft een attractie ontwikkeld gebaseerd op de populaire tv-serie. In de interactieve 3D-darkride worden passagiers belaagd door levensechte zombies, met behulp van animatronics, projecties en andere speciale effecten.

The Walking Dead: Battle for Survival is deze maand gepresenteerd op een pretparkbeurs in Florida. De attractie wordt gebouwd door Sally Corporation, eerder verantwoordelijk voor bijvoorbeeld Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium. Op de beurs toonden de makers alvast één zombierobot.

Volgens ontwerper Rich Hill is de attractie enger dan andere soortgelijke darkrides. "Het is absoluut niet geschikt voor kleine kinderen", zegt hij. "Er komen tal van schrikeffecten en we maken gebruik van vuur-, water- en windeffecten."

Bijzonder is verder dat bezoekers hun 'wapen' om op zombies te schieten zelf kunnen selecteren. "Ze mogen zelf bepalen of ze kiezen voor bijvoorbeeld een brandslang, een pijl en boog, een zwaard of een shotgun." Fabrikant Sally is nog op zoek naar pretparken die de nieuwe attractie willen kopen.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be