Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Prins uit Saoedi-Arabië steekt 50 miljoen euro in Disneyland Paris

21-11-2015, 18.17 uur

Een prins uit Saoedi-Arabië pompt bijna 50 miljoen euro in Disneyland Paris. De investering is onderdeel van de herkapitalisatie van het noodlijdende pretparkresort. De firma van de prins bezit 10 procent van de aandelen van moederbedrijf Euro Disney.

Eerder stak The Walt Disney Company 420 miljoen euro in Euro Disney, de uitbater van Disneyland Paris. De Amerikanen bezitten nu 76,7 procent van alle aandelen. Prins Al-Waleed bin Talal al-Saoed, een van de rijkste personen op aarde, is de op een na grootste aandeelhouder.

In het afgelopen boekjaar draaide Euro Disney 84,2 miljoen euro verlies. Dat is 10 procent minder dan in het jaar daarvoor. De omzet en bezoekersaantallen stegen.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be