Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling ontwikkelt nieuwe interactieve app voor in wachtrijen

27-11-2015, 16:41 uur | Reacties

De Efteling werkt aan een nieuw digitaal project. In samenwerking met een Vlaams bedrijf wordt er een app ontwikkeld die draait om 'mixed reality'. Wie een smartphone richt op een bepaald object, bijvoorbeeld in een wachtrij voor een attractie, ziet op het scherm een poppetje of een video verschijnen.

"Je moet het zien als interactief vertier voor jonge kinderen", vertelt een woordvoerster van de Efteling aan Looopings. Het pretpark moet nog met de initiatiefnemers rond de tafel om het idee verder uit te werken. "We hebben dus nog niet besloten bij welke attracties we het concept gaan introduceren."

ZIE OOK: Efteling op zoek naar creatieve nerds met briljant idee

De Vlaamse bedenkers kwamen onlangs als winnaars uit de bus bij een innovatiewedstrijd die de Efteling had uitgeschreven. In 2013 zaten ze ook al met het attractiepark rond de tafel voor een soortgelijk plan. Dat is niet vreemd, vindt de voorlichtster. "Van de 89 partijen die zich hebben ingeschreven, hebben we met bijna iedereen wel eens eerder contact gehad."

Het principe van mixed reality is niet nieuw. De Efteling maakt er al gebruik van bij een pinautomaat in de vorm van een grote kluis, waar bezoekers een smartphonespelletje kunnen spelen met een fee en een heks. Ook het failliet verklaarde pretpark Yumble in Roermond haalde de techniek in huis.

ZIE OOK: Spelletje moet verveling in wachtrij voor Efteling-achtbaan Baron 1898 tegengaan

Reacties
Bijdrage