Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling ontwikkelt nieuwe interactieve app voor in wachtrijen

27-11-2015, 16.41 uur

De Efteling werkt aan een nieuw digitaal project. In samenwerking met een Vlaams bedrijf wordt er een app ontwikkeld die draait om 'mixed reality'. Wie een smartphone richt op een bepaald object, bijvoorbeeld in een wachtrij voor een attractie, ziet op het scherm een poppetje of een video verschijnen.

"Je moet het zien als interactief vertier voor jonge kinderen", vertelt een woordvoerster van de Efteling aan Looopings. Het pretpark moet nog met de initiatiefnemers rond de tafel om het idee verder uit te werken. "We hebben dus nog niet besloten bij welke attracties we het concept gaan introduceren."

De Vlaamse bedenkers kwamen onlangs als winnaars uit de bus bij een innovatiewedstrijd die de Efteling had uitgeschreven. In 2013 zaten ze ook al met het attractiepark rond de tafel voor een soortgelijk plan. Dat is niet vreemd, vindt de voorlichtster. "Van de 89 partijen die zich hebben ingeschreven, hebben we met bijna iedereen wel eens eerder contact gehad."

Het principe van mixed reality is niet nieuw. De Efteling maakt er al gebruik van bij een pinautomaat in de vorm van een grote kluis, waar bezoekers een smartphonespelletje kunnen spelen met een fee en een heks. Ook het failliet verklaarde pretpark Yumble in Roermond haalde de techniek in huis.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be