Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parques Reunidos

'Drie bedrijven strijden om overname Attractiepark Slagharen en Bobbejaanland'

22-11-2015, 17.26 uur | Reacties

De verkoop van Attractiepark Slagharen en Bobbejaanland laat niet lang meer op zich wachten. Er zijn nog drie bedrijven in de race om de Spaanse pretparkgroep Parques Reunidos over te nemen. De groep beheert tientallen Europese attractieparken, waaronder de twee parken in de Benelux.

Drie investeringsfondsen bieden momenteel tegen elkaar op: Apax Partners uit Groot-Brittannië en Lone Star Funds en The Carlyle Group uit Amerika. Afgelopen maand werd nog gesproken over een overname door de Chinese multinational Wanda Group. Daar zou nu geen sprake meer van zijn.

Volgens het Spaanse financiële dagblad Expansión is het Londense Apax favoriet om Parques Reunidos te kopen. De private-equityonderneming heeft in Nederland een slechte naam. Apax kocht in 2004 PCM Uitgevers. Het bedrijf werd zo in de schulden gestoken dat het in 2007 bijna bezweek.

Parques Reunidos is nu nog in handen van de Britse investeringsmaatschappij Arle Capital. Bij de groep horen ook parken als Movie Park (Duitsland), Mirabilandia (Italië), Parque Warner (Spanje), Tusenfryd (Noorwegen) en BonBon-Land (Denemarken).

Meer Parques Reunidos