Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

'Toverland voorbereid op terreurdreiging dankzij rampenoefening'

21-11-2015, 16.45 uur

Dankzij jaarlijkse rampenoefeningen is attractiepark Toverland zo veel mogelijk voorbereid op grote calamiteiten, zoals een bommelding of de dreiging van een terroristische aanslag. Dat zegt woordvoerder Tom Bouwens tegen Looopings. Deze week vond in het Limburgse pretpark opnieuw een grote oefening plaats.

"Die stond al veel langer gepland, maar na de dreiging van de afgelopen dagen is het onderwerp ineens ontzettend actueel", aldus de voorlichter. Medewerkers en hulpverleners trainden hoe het zou zijn als er bij een attractie een ingrijpend ongeluk gebeurt. "Er komen altijd verbeterpunten aan het licht."

Vorig jaar werd in Toverland nog een bommelding in scène gezet. "De angst voor aanslagen leefde toen natuurlijk ook al. We speelden dat er een concrete dreiging was, nadat bij een attractie een verdacht pakketje was gevonden."

Voorlopig neemt Toverland, dat het hele jaar door geopend is, geen extra veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de verhoogde terreurdreiging in West-Europa. Eerder gaf de Efteling al aan geen reden te zien voor het verscherpen van de controles. Disneyland Paris deed dat wel.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be