Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Medewerker gewond bij grote brand in frietkraam Efteling

14-11-2015, 18.30 uurBeeld: Erik Haverhals

In de Efteling is vanmiddag een flinke brand uitgebroken bij een frietkraam. Daarbij raakte een personeelslid gewond. Het vuur ontstond bij een snackwagen op een terrein achter het Efteling Theater.

Toegesnelde brandweerlieden moesten omrijden omdat een klappaaltje dienst weigerde. Na een half uur was het vuur onder controle. Een ambulance heeft de gewonde medewerker, de eigenaar van de kraam, naar het ziekenhuis gebracht. Hij had veel rook ingeademd.

Mensen van de Efteling waren zelf al begonnen met blussen. Ook haalden ze gasflessen weg. "Complimenten voor snel handelen", schrijft de brandweer op Twitter.

Bezoekers hebben weinig van de vuurzee gemerkt. Wel trokken er zwarte rookpluimen over het attractiepark. In de omgeving hing een hardnekkige geur van verbrand plastic. De kraam, eigendom van de externe firma De Smulkar, was opgetrommeld voor een bedrijfsfeestje van de Zweedse aluminiumverwerker Sapa.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be