Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dinoland Zwolle

Zwolle krijgt nieuw pretpark met dinosaurussen

15-11-2015, 18.52 uur

In Zwolle wordt hard gewerkt aan een nieuw familiepretpark met dinosaurussen. De eerste fase van 'Dinoland Zwolle' moet in februari volgend jaar af zijn. Er komen overdekte speelplaatsen en wandelgebieden in dinothema, vertelt manager Harold de Vries aan Looopings.

"Het is een perfect thema, want kinderen zijn gek op dino's", aldus De Vries, die eerder voor Attractiepark Slagharen en Plopsa Indoor Coevorden werkte. Dinoland krijgt onder meer een buitengebied met vijvers, een klimtoren, een hoogteparcours en speeltoestellen met Jurassic Park-achtige elementen.

"Bezoekers kunnen straks bijvoorbeeld zelf dinoskeletten opgraven. We hebben ook een helikopter gekocht waarin gespeeld kan worden. Hoe groter we worden, hoe meer geld er is voor decoraties en aankleding."

De manager is enthousiast, maar wil niet te hoog van de toren blazen. "We gaan Dinoland niet vergelijken met de grote jongens als Walibi Holland of Avonturenpark Hellendoorn. Hier zit geen grote multinational achter, maar een non-profitorganisatie. We moeten reëel zijn, dus we beginnen klein."

Het park komt te liggen op het terrein van het voormalige themapark Expeditie Ecodrome, dat in 2012 de deuren sloot. Ecodrome kwam in financiële problemen toen de gemeente besloot om te stoppen met het verstrekken van een miljoen euro subsidie per jaar.

De Vries denkt dat Dinoland best een succes kan worden, omdat veel parken in de omgeving behoorlijk prijzig zijn. "Onze entreeprijs ligt daarom relatief laag. En in Zwolle is niet zo veel te beleven. We gaan ons uiterste best doen."

Meer Dinoland Zwolle
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be