Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Spelletje moet verveling in wachtrij voor Efteling-achtbaan Baron 1898 tegengaan

16-11-2015, 00.32 uur

Lang wachten voor achtbaan Baron 1898 in de Efteling? Voortaan is er een remedie tegen verveling. Een creatieve appmaker heeft een spelletje ontwikkeld speciaal voor de wachtrij van de populaire attractie. Kenney Vleugels uit Kerkrade bedacht een minigame rond het verhaal van de Baron.

Hij bouwde de app voor een innovatiewedstrijd die de Efteling onlangs zelf uitschreef. Het pretpark was daarvoor op zoek naar originele digitale ideeën. Vleugels haalde de finale, maar zijn concept kwam uiteindelijk niet als winnaar uit de bus.

"Met de app die we bedacht hadden, kregen bezoekers spelletjes voorgeschoteld aan de hand van hun locatie in de Efteling", vertelt de bedenker aan Looopings. "Het gaat niet alleen verveling tegen, maar zorgt dankzij highscores en competities ook voor interactie tussen de wachtende menigte."

Als voorbeeld werd in 24 uur tijd een spelletje in elkaar gezet voor dive coaster Baron 1898. Het zou één van de vele games in de app worden. "Omdat we het eeuwig zonde vinden als de game nooit gespeeld zou worden, hebben we hem gratis beschikbaar gemaakt voor Android-gebruikers." De app staat in de Google Play Store‎.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be