Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Dierenpark Emmen definitief dicht: ruim baan voor nieuw themapark Wildlands

31-12-2015, 19.52 uur

Vaste bezoekers van Dierenpark Emmen pinken een traantje weg. De Drentse dierentuin was vandaag voor de allerlaatste keer geopend. Vanavond is de poort op slot gegaan. Over drie maanden gaat een kilometer verderop Wildlands Adventure Zoo open, een dierenthemapark met pretparkattracties.

Wildlands wordt meer pretpark dan dierentuin, met onder andere een 4D-simulator, een jeepsafari en een boottochtje. Enkele dieren hebben al een nieuw onderkomen gekregen. Maandag begint de verhuizing van de overgebleven beesten.

Dierenpark Emmen opende in 1935. Tot tien jaar geleden ging het park door het leven als Noorder Dierenpark. Vanmiddag maakten duizenden mensen een laatste wandeltocht over het terrein. "Tachtig jaar Dierenpark Emmen en dan nu naar een nieuwe locatie. Dat is even verdrietig", vertelt directeur Frankwin van Beers aan een regionale omroep.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be