Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany geheimzinnig over achtbaanplannen

17-11-2015, 07.30 uur

Movie Park Germany wil voorlopig weinig kwijt over een nieuwe achtbaan die in 2017 moet openen. Directeur Thorsten Backhaus houdt de kaken tegenover Looopings stijf op elkaar. Hij wil alleen bevestigen dat het Duitse pretpark bezig is met een spectaculaire nieuwe attractie.

"Meer kan ik er op dit moment helaas niet over zeggen", aldus Backhaus. Voor de komst van de rollercoaster, die 45 meter hoog zou worden, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Momenteel is Movie Park daarover in overleg met lokale politici. De komende weken moet meer duidelijk worden.

Jaren geleden was de directie in gesprek met de Duitse fabrikant Mack Rides. Het bedrijf, ook de leverancier van nieuwe achtbanen in Walibi Holland en Walibi Belgium, ontwierp voor Movie Park een bijzondere coaster met speciale effecten.

Dat plan ging vanwege geldgebrek uiteindelijk niet door. Backhaus: "Door de economische crisis zijn toen alle investeringen opgeschort." Mogelijk worden elementen uit het oude ontwerp hergebruikt. Dit keer zijn de financiën wel op orde. De nieuwe ride komt in de buurt van de ingang te liggen.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be